In plaats van het gebruik van transplantaties, stekken, of divisies is ongelooflijk lonend

In plaats van het gebruik van transplantaties, stekken, of divisies is ongelooflijk lonend.

Je krijgt om de hele levenscyclus van een plant te zien, kijken naar het groeien van de kleinste zaden tot een volledige bloem, groente, of fruit. Als je het nog niet gedaan hebt, probeer een paar dingen te kweken uit zaad dit voorjaar. Begin binnen en transplanteer buiten wanneer het weer het toelaat.

Het krijgen om je plant te zien groeien uit een zaadje is een vreugde en reden genoeg om het te doen. Ik ben de laatste jaren niet veel gegroeid uit zaad sinds ik gestopt ben met het kweken van groenten. Echter, ik vind het nog steeds heerlijk om wat te groeien.

in de keuken of een paar jaarlijkse bloemen te beginnen in het voorjaar.

Er zijn praktische voordelen aan het starten van planten uit zaden.

Ze kosten meestal minder dan transplantaties en je kunt veel krijgen. Als sommige zaden niet werken, heb je nog genoeg meer in het pakket om te proberen.

Toen ik in het verleden groenten kweekte, hield ik ook van hoeveel controle zaden je geven. Je kunt ze precies beginnen wanneer je wilt en tijd de oogst. Dit is geweldig als je een winter hebt, zoals ik hier in Michigan doe. Begin met zaden binnenshuis en je riskeert geen vorst doden zaailingen. Je kunt ze langer in een gecontroleerde omgeving houden.

Zaden zorgen ook voor meer afwisseling. Uw lokale tuincentrum zal beperkte rassen in transplantaties hebben, maar u kunt zaden bestellen voor elke variëteit, zelfs zeldzaam.

Uit mijn ervaringen in het verleden beginnende zaden binnen, verzamelde ik een paar nuttige tips:.

Er is geen noodzaak om een chique zaadbak te kopen.

bloembakken van het kopen van eenjarigen, en zelfs.

Volg de diepte en afstand richtlijnen voor de beste resultaten. Controleer ook de datum op het pakket. Na een bepaalde tijd, mogen ze niet ontkiemen.

Gebruik plastic wrap om zaden vochtig en warm te houden als ze ontkiemen. Bedek gewoon het bakje en gebruik tandenstokers in de grond om het plastic te verhogen.

Zodra de zaden uitspruiten, hebben ze zonlicht nodig. Ik heb ontdekt dat als je de container elke dag draait, de stengels sterker worden. Ze hoeven niet te reiken naar zonlicht.

Dit is zeker de moeite waard om gezonde, sterke planten te krijgen. Neem de trays de ene dag een paar uur buiten, een beetje langer de volgende, en nog langer op de derde dag. Op de vierde, zet ze in de grond. Dit helpt de planten acclimatiseren naar een nieuwe, hardere omgeving.

Blader tientallen van Onze GRATIS Tuinieren Gidsen vandaag.

Of uw droomtuin is een huisplant heiligdom, een overvloedige moestuin, een bestuiving paradijs, een helder en gedurfd bloembed, of een achtertuin oase.

heeft de perfecte tuingids alleen voor u.

Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot meer dan 3 dozijn van onze volledig gratis en volledig uitgebreide gidsen om uw droomtuin te kweken.

Indisch bloemriet kan langs de vijver als oeverplant aangeplant worden.

Met dit in gedachten, dient men de planten gedurende de hele zomer te bevochtigen als de regenval minder is dan 2,5cm per week.

Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Cannas zullen langer bloeien wanneer de dode bloemen steeds worden verwijderd. Van daaruit is het over de hele wereld verspreid. De kiemtijd hangt van soort tot soort af, maar bij mij was dit 1 à 2 weken. Vervolgens zaai ik ze direct (zonder voorweken) in Perliet. worden zo mogelijk direct na ontvangst uit de verpakking genomen en ca.

Internationale leverancier van Bloembollen en Zaden.

Secretariaat Nederlandse Kuipplantenvereniging - Ten Harmsenstraat 2 - 2406 TV Alphen a/d Rijn. Plant de Canna wortelstokken opnieuw in het voorjaar. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. Contactgegevens Nederlandse Kuipplantenvereniging.

Knip het loof af en leg ze in een pot met wat potgrond vorstvrij weg.

Het is inderdaad wat laat in het jaar, maar het gaat om slechts enkelen hoor (experimentje). Klik hier en schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief. Dit product toevoegen aan uw verlanglijst. Binnen enkele weken kun je de eerste kiemers al oppotten. Onze Canna wortelstokken en andere bollen worden geleverd met gedetailleerde plantinstructies. Behalve delen kun je cannas ook zaaien. Door uitgebloeide bloemen met stengel en al te verwijderen, wordt het doorbloeien gestimuleerd.

Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis.

Indisch bloemriet staat bij voorkeur op een zonnige plek aan de rand van de vijver of in een pot op het terras. De wortels mogen daarbij tot in het water rijken. Tijdens de zomermaanden regelmatig het verwelkte blad en bloemen eruit halen. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. De grond moet humusrijk en goed doorlatend zijn.

Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen.

   Bananen, canna's, strelitzia's, heliconia's en gembers. Na de eerste nachtvorst, als blad en bloemen zijn bevroren, moeten de wortelstokken met kluit en al worden gerooid. Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Kan ik deze bij 25,30 graden in mijn propogator wegzetten om te kiemen ?. Momenteel hebben we zo'n 12000 tuinvrienden die hieraan deelnemen. In mei nà de nachtvorst, de plant afharden en stilaan meer water geven. Aan mijn canna groeien zaaddoosjes, de zaden die er in zitten zijn zo groot als een erwt. Bewaren tot het voorjaar is nu inderdaad wel handiger als je grootse plannen hebt.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost canna indica

van der Schoot' geel, rood gespikkeld.

Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.

Onlangs haalde ik al iets eerder de zaaddoos weg en de zaden waren nog groen/bruin. Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden. Voldoende voeding en water tijdens de groeiperiode. In maart gezaaide planten kunnen hetzelfde jaar nog bloeien. Plantdiepte: diep genoeg om de bollen te bedekken met grond. In pot gekweekte cannas kunnen in de pot overwinteren op een vorstvrije, droge plek bij een temperatuur van minimaal 5° graden. De plant is niet winterhard en de knollen moeten droog overwinteren bij 18°C.

De bloemen zijn groter dan 12,5 cm.

Daarna kan een gat van 10 tot 15cm diep gegraven worden voor de wortelstok, die horizontaal geplaatst moet worden. misschien handig om het lijstje verder aan te vullen. Voor 22u besteld, volgende werkdag in huis. De wortels kun je gebruiken om te eten en smaken licht naar zoete patatten. Canna indica 'Durban' of Indisch bloemriet - Informatie:. Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.

Lees hier onze volledige Privacy- en cookieverklaring.

De bladeren zijn erg decoratief. Als de zaden mooi egaal zijn, zijn ze normaal gezien wel kiemkrachtig. Meng er vervolgens 5 tot 10cm compost doorheen. Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. In Nederland kan de Canna indica 'Durban' niet zonder verzorging overleven. Cannas geef je niet snel teveel mest.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen